Vores certificeringer

Hvad betyder det at være certificeret ?

Vi kan normalt ikke lide at putte labels på ting, men når det kommer til bæredygtighed, betyder det noget. Nu starter vi langsomt, for som du sikkert ved kan slow fashion, certificeringer, tal og koder være svære at holde styr på. Boody er både produceret fair og ansvarligt. Men hvad betyder det? Det betyder at vi arbejder med top-ratede fabrikker der efterlever de højeste standarder for arbejdskraft og miljø. Vi ved det er umuligt at være 100% bæredygtige, men vi ved at alt vi gør er gjort med omtanke og betænksomhed - for dig og vores planet. 

Code of Conduct

ECOCERT

Ecocert er en inspektion og en certificering akkrediteret under de internationale standarder ISO/IEC 17065:2012. Grundlagt i 1991 i Frankrig af landbrugs ingeniører, der var bevidste om behovet for at udvikle landbrugsmetoder, der respekterer miljøet. Ecocert er blevet ledende indenfor Økologisk Certificering globalt.

Ecocert garanterer en sporbarhed og en gennemsigtighed, der møder kunder og slutbrugeres forventninger. 

Opsyn og besøg er en del af certificeringen. Vi er stolte over at den rå bambus vi bruger til at fremstille Boody’s signatur bambus viscose garn er økologisk certificeret af Ecocert SA i forhold til deres økologiske standard. Vores produkter er ikke certificeret af Ecocert. 

B-CORP certificeret

Vi opnåede vores plads i den globale B Corp-bevægelse i 2021 for vores gennemsigtige og bevidste engagement i en mere bæredygtig økonomi. Vores certificering fungerer som en søjle og et vedvarende løfte om at balancere formål og profit og konsekvent bruge vores virksomhed som en kraft for det gode.

Boody's B Corp-certificering

PETA Vegan
Approved

Med mere end 6.5 millioner medlemmer og støttere verden over, er PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) er den største dyreretsforening i verden. Alle Boodys produkter er PETA-godkendte og det betyder at ingen animalske produkter er brugt i produktionen af vores tøj (de er 100 % veganske).

Dette er yderst vigtigt for os her hos Boody, fordi vores forpligtelse til beskytte planeten ingen grænser har. Vi arbejder med certificerede fabrikker og leverandører til at producere bambus-fyldt tøj,  men den bambus vi bruger til at producere vores tekstiler er ikke den samme som pandaerne spiser. Så derfor har ingen pandaer sultet i processen for at skabe vores kollektioner!

OEKO-TEX

OEKO-TEX certificerer at ingen af vores tekstiler indeholder farlige kemikalier.

OEKO-TEX er internationalt kendt og bruger en uafhængig komite for alle certificeringer. For alt information om hvilke produkter der er certificeret, venligst se hver enkelt produktside. 

Når Boodys produkter er certificerede, betyder det at alt fra tråd til stoffer lever op til Standard 100 i Oeko-Tex standarder. For information omkring hvilke produkter, der er certificerede venligst se hver enkelt produktside. 

Test af tekstiler

Vi arbejder med firmaer som SGS og Intertek for at sørge for at vi følger kriterierne for kvalitet og integritet. Deres kernekompetencer er delt i 4 kategorier: inspektion, test, certificeringer og kontrol.

Hvad tester vi

  • Bristestyrke
  • Pilling modstand
  • Stoffets vægt pr. arealenhed
  • Formaldehydfri indhold
  • Azo farvestoffer
  • Udtagelige tungmetaller

ISO 14001 & ISO 900

ISO er en selvstændig, ikke-statslig international organisation med 165 nationale standardiseringsorganer, der udvikler internationale standarder, som understøtter innovation og finder løsninger på globale udfordringer.

ISO 14001

ISO 14001 specificerer kravene til et miljøledelsessystem, som organisationer bruger til at reducere deres negative miljøpåvirkning og bidrage til den miljømæssig "pillar of sustainability". Det påtænkte resultat af ISO 14001 er at: forbedre miljøpræstationerne, opfyldelse af overholdelsesforpligtelser, og opnå miljømål.

Boody's certificering bekræfter, at produktionen på vores fabrikker overholder ISO 14001 reguleringerne.

ISO 9001

ISO 9001 

ISO 9001 specificerer krav til et kvalitetsstyringssystem for at sikre, at produkterne opfylder lovpligtige regler og krav samt konsistens for kunden. På denne måde sigter vi efter at øge kundetilfredsheden. Alle disse krav fra ISO 9001 er generiske og er implementerbare i en hvilken som helst organisation, uanset type eller størrelse eller produktet den udbyder. Boody’s certificeringer bekræfter kvaliteten og konsistensen i alle vores tekstiler.  

Social overensstemmelse

Vores fabrikker har en række forskellige certifikater, der viser, at de er blevet inspiceret af et uafhængigt organ og opererer på lovlige, humane og etiske måder.

Udover uafhængig certificering kræver Boody også, at en Code of Conduct underskrives af hver leverandør vi arbejder med, for at sikrer, at de udover certificeringer anerkender, deler og handler på vores fire centrale søjler:

  1. Respekt: Leverandøren overholder lokale love for hvor de opererer. Der er ikke børnearbejde og tvangsarbejde, ingen diskrimination og der er foreningsfrihed.
  2. Fair: Arbejdere behandles med respekt og værdighed. Der er ingen straf eller tvang, chikane (herunder seksuel). Arbejdstiden er i overensstemmelse med lokal lovgivning, og lønninger samt fordele opfylder eller overstiger den lokale industriløn.
  3. Sikker: Fabrikkerne giver en sikker og sund arbejdsplads. Dette omfatter en sikker bygning, der er brandsikker, har tilstrækkelig ventilation, belysning og rindende vand. Der er en streng sikker håndteringsprocedure på plads for kemikalier og vandfiltrering efter farvning og vask af tekstiler. De samme standarder gælder for bofaciliteter, spisesteder og børnepasningsfaciliteter - hvis disse er til rådighed for arbejderne.
  4. Bæredygtig: Udover at overholde alle lokale miljølovgivninger, beder Boody leverandørerne om at overholde yderligere certificeringer, hvor det er muligt, omkring løbende forbedringer med brugbart vand, affald og kemikaliehåndtering samt at energibesparelse og luftemissioner minimeres.

Certification No: Contact Us